Den høje standard

Materialerne til jeres villa er nøje udvalgt, så de matcher arkitekturens høje standard. For at levere et kvalitetsprodukt bruger vi kun anerkendte byggematerialer, der fuldt ud lever op til alle bygningsreglementets mange krav og certificeringer – blandt andet isoleringsevnen og modstandsdygtigheden over for brand. Og så kvalitetstjekker vi altid materialerne meget nøje inden brug.

Læs mere om byggematerialerne her på siden.

Kontakt os i dag

på tlf. 75 66 53 00 eller find
vores medarbejdere her

Specifikationer:

Sokkel og terrændæk

Som opstart fjernes der 30 cm muld på grunden. Eventuel overskudsmuld fra udgravning af sokkel grovplaneres afslutningsvis på grunden i samråd med bygherre. Hvis ikke den overskydende jord kan være på grunden, bortkøres dette. Et særskilt tilbud vil blive fremsendt på dette.

I standardfundamentet er der indregnet 5 cm afretningssand til udlægning under terrændæk – et eventuelt ekstra forbrug udover de påregnede 5 cm afregnes særskilt. Der udlægges 2 meter sand omkring huset, så i tilfælde af, at der er beplantning på grunden tættere på end 2 meter rundt om huset, skal dette fjernes af bygherre. Fundamentet støbes i frostfri dybde på 90 cm under normalt terræn. Sokkel/randfundament er udført med 20 MPA beton og uden armering i randfundament. Der afsluttes med 1 stk. lecatherm blok 39 og 1 stk. 100 mm lecablok med 75 mm kuldebro afbrydelse.

Terrændæk udføres med 275 mm polystyren (Super ESP 275), samt 6 mm rionet/armering og varmeslanger. Terrændækket afsluttes med 110 mm beton i betonstyrken 8mpa. Slibning af terrændæk sker inden montage af huset. Sokkel pudses efterfølgende med grå puds. Der kan forekomme svindrevner i sokkelpuds.

Der etableres afløb til spildevand, og herudover etableres der 1 stk. køkkenafløb, 1 stk. bryggersafløb, 2 stk. toiletafløb, 2 stk. håndvask/bruser afløb samt overløb i teknik. Radonsikring – drænrør under polystyren føres op over taget i tagudluftning.

Levering og nedlægning af Ø 50 mm rør til El samt 1 stk. Ø 315 rensebrønd til spildevand samt 1 stk. Ø315 sandfangsbrønd til regnvand. Såfremt der ikke er skelbrønd på grunden vil denne blive faktureret til kr. 6.000,- inkl. moms (Ø315 PVC brønde).

Kloak for spildevand, vandstikledning, el stikledning og øvrige ledninger, er ført 20 meter ud for sokkel, herefter afregnes følgende:

 • Kloak stikledning inkl. nedgravning pr. løbende meter kr. 500,00
 • El stikledning inkl. nedgravning pr. løbende meter kr. 350,00
 • Vandstikledning inkl. nedgravning pr. løbende meter kr. 300,00

Stikledninger til fjernvarme, naturgas, telefon og kabel tv afregnes særskilt og er ofte med i tilslutningsafgiften. Hvis dette ikke er tilfældet, afregnes der direkte med forsyningsselskaberne.

Facader og ydervægskonstruktion

Ydervægge opbygges indvendigt med 13 mm gipsplade med malerbehandling og 13 mm OSB plade, der er monteret på en stolpekonstruktion med 45 mm isolering klasse 37. Dampspærre findes bag første lag isolering og er monteret på stolpekonstruktionen. Der isoleres yderligere med 195 mm klasse 37. Afslutningsvis lukkes ydersiden med en vindspærre af Farmacel vindplader samt 22 mm forskalling. Den 12 mm StoVentec facade pudses slutteligt op i STO hvid puds.

 

Tagkonstruktion

Taget har ca. 5 graders ensidig taghældning, 340 mm Rockwool isolering og præfabrikerede lamelspær. Tagfladen består af 22 mm tagkrydsfiner med 2 lag Phonix tagpap, bestående af en underpap og en overpap. Der afsluttes med indfarvede inddækninger langs kanterne. Liste tagpap kan tilkøbes.

Der er ingen tagudhæng, men derimod hvide alukanter der følger langs facademuren i top. Ved terrasse og carportudføres underbeklædningen i hvid pudset StoVentec plader.

Indvendige lofter er 20 mm lydabsorberende Rockfon loftplader med fuget kanter. Lofthøjden følger taghældning og spænder fra 2,80 m til 3,90 m.

Tagbranchens garantiselskab yder 15 års garanti på materialet såvel som arbejdets udførelse.

Tagrender og nedløb

Vandrender udføres i hvide Linddab tagrender med et fald på min. 1/100 på taget og nedløbsrør udføres skjult i konstruktionen.

 

Vinduesbundstykker og lysninger

Vinduesbundstykker og lysninger er udført i gips med malerfilt. Der males to gange hvid i glans 20.

 

Vinduer og yderdøre

Som standard leveres alle vinduer og døre med Krone Ecliptica vinduessystem. Vinduesrammen består af træ indvendigt og komposit udvendigt. Overfladebehandling med Ral 9010 (hvid).

Sammenlignet med traditionelle vinduer løfter Ecliptica lysindfaldet fra vinduesarealet med helt op til 30 %. Da man har valgt at opbygge vinduesrammen i komposit, er det muligt at tilbyde vinduer med markedets smalleste rammer og karme på kun 45 mm bredde. De smalle rammer og karme er ens på alle faste partier såvel som på terrassedøre og vinduer, der kan åbnes. Vinduesglasset leveres i energi (4mm-12-4mm-12-4mm) klar eller satin glas.

Hoved- og bryggersdør er ligeledes Krone Ecliptica. Begge døre er ekstra store glas døre med hele 2,75 m i højden og 1,30 m i bredden. Dørene leveres med Ruko greb.

Indvendige døre

De indvendige døre er glatte hvide Swedoor døre, model – Cleve line Easy, med hvide Swedoor karme og 63 mm gerigter samt 63 mm hvide fodlister. Standard dørgreb fra Hoppe i børstet stål.

Der er ingen bundstykker / dørtrin, men mellem fliser og trægulve monteres alu skinner. Ved alle indvendige, samt indadgående døre monteres der dørstoppere i børstet stål.

 

Skillevægge

Skillevæggene opbygges af 95 mm reglar / træskelet, der isoleres og efterfølgende monteres med 13 mm OSB plader og 13 mm gips plader på begge sider. I vådrum benyttes dog 15 mm Farmacel plader, som er godkendt til vådrum.

Gulvbelægning og fliser

Trægulve udføres som standard med Douglas massive plankegulve 28×250 mm i faldende længder 2-5 meter fra Dinesen.

På gulve i bryggers og badeværelser, lægges der som standard klinker, type Emil Block fra Flisedesign hos Scandinova fliser med fuger i antracit. Andre flise farver kan vælges.

Gummifuge mellem gulv- og vægklinker i bad samt i hjørner i brusenichen udføres i samme farve som flisefugen. Ved valg af speciel klinker vil der være et tillæg, ligesom der også vil være tillæg ved lægning af fliser diagonal, i særlig mønstre, med border eller lignende. Badeværelser og bryggers har sokkelklinker, ligesom der er fliser på væggene i brusenicher. Der er kun fald på gulv i bruseniche.

I øvrige rum med fliser er der som standard fodlister. Alle vådrum har naturligvis vådrumssikring på badeværelse gulve og i brusenicher udført i henhold til gældende lovkrav.

Maler

Alle vægge fuldspartles, hvorefter der opsættes malerfilt, som males to gange i farven hvid.

 • Vægge i opholdsrum og bryggers males i glans 7 (ncs kode: s-0500-n)
 • Vægge i badeværelser males i glans 20 (ncs kode: s-0500-n)

Indvendigt træværk, som fodlister og gerigter, spartles, plettes og males én gang i glans 30 (ncs kode: s-0502-y). Der fuges ved alle fodlister, gerigter og ved inventar.

 

Ventilation

Ventilationen i boligen opfylder alle krav i bygningsreglementet. Der etableres et balanceret ventilationsanlæg med varmegenvinding og fugtstyring. Anlægstypen er Danfoss W2.

Alle kanaler føres i fast rør og med lyddæmper på indblæsninger.

Der vil være udsugning i badeværelser og køkken samt bryggers og indblæsning i alle værelser, soveværelse, stue og alrum. Bemærk, at emhætte skal være kulfilter.

Varme og vand

Der er gulvvarme med trådløs Wavin styring i alle rum og varmeinstallationen udføres som direkte fjernvarme med 6 bars gulvvarme slanger. Anlægstypen er Gastech kondenserende A-Kedel type ZEM 2-17 M50+. Vand udføres med brugsvandsveksler (hvis muligt fra fjernevarmeværket) ellers en 110 liter varmtvandsbeholder.

Alle villaer kan også udføres med indirekte fjernvarmeveksler med unit, naturgas, jordvarme og solceller m.v. Der udarbejdes et særskilt tilbud på dette.

 

El-installation

Der monteres følgende:

 • 2 stk. udvendige lamper – én ved entrédør og én ved terrassedør
 • 4 stk. spots monteret ved det overdækkede areal
 • 2 stk. ledige stikkontakter ved køkkenbordet
 • 1 stk. udvendig stikkontakt ved terrassedør
 • 1 stk. 230V røgalarmer opsættes centralt

El arbejdet tilsluttes i henhold til stærkstrømsregulativet med lampesteder og stikkontakter. Hvis hårde hvidevarerne er købt hos Poggenpohl er installationen heraf inkl.

Afbryder og kontakter monteres af typen Fuga hvid.

Tilkøb: Når dette er aftalt med Energi og Teknik. Der udarbejdes el-plan tegning til godkendelse inden byggestart.

VVS-installation af hårde hvidevare

Såfremt vaskemaskine, opvaskemaskine og kondens tørretumbler er købt hos Poggenpohl, er vvs-installationen inkl.

 

TV-stik og internetstik

Der føres 5 stk. i tomrør fra teknikskabet i bryggerset til samtlige værelser, hvor der monteres blinddåser. I stuen laves færdig monteret stik (antenne eller edb-stik). I teknikskab forberedes tilslutning. Tilslutningsafgift og sammenkobling udføres af tv og/eller internetudbyderen og betales af bygherren.

 

Inventar og hårde hvidevare

Alt inventar og hårde hvidevarer købes som standard hos HTH, Køkkensnedkeren, Svane eller UnoForm. Montagen er indeholdt i prisen.

Der er afsat et fast beløb på kr. 210.000,00 til inventar og hårde hvidevarer. Det afsatte beløb er til køb af skabe, teknikskab, bordplader, vask inkl. armaturer til køkken og badeværelser samt hvidevarer hos køkkenleverandøren. Ekstra tilkøb aftales direkte med køkkenleverandøren, hvis dette er tilkøbt. Såfremt inventar og hvidevare ikke indkøbes hos køkkenleverandøren, står VILLA by Lars Gitz ikke for montagen, ligesom det købte heller ikke vil være omfattet af byggeskadeforsikringen.

Armatur, sanitet m.v. på badeværelser

Vask og spejle er en del af inventarleverancen.

 • Vandhane fra VOLA, designet af Arne Jacobsen, model HV1-16 krom – vvsnr. 715211000
 • Bruser fra VOLA, designet af Arne Jacobsen, model 171-T34-1 – Krom
 • Væghængt toilet og toiletbræt fra Philippe Starck, model Duravit Starck 3
 • Unidrain gulvafløb i brusenicher, model Square 90 eller 100 cm

Tilvalg: Brusesæt fra VOLA

 

Armatur køkken, bryggers m.v.

 • Vandhane i køkken fra Vola, model KV1, krom – vvsnr. 715221000
 • Vandhane i bryggers fra Vola, model KV1, krom – vvsnr. 715221000

Vask er en del af inventar leverancen fra køkkenleverandøren.

Udvendig vandhane af mærket Mora garden. Vandhanen monteres ved brygges, bad eller køkken, hvor der på indersiden er et vaskeskab eller teknikskab.

 

Carport

Carport udføres i samme stil som huset. Loftet i carporten beklædes med Sto Ventec som efterfølgende pudset hvid. Der monteres 6 spot. Taget udføres som villaen – dog isoleres taget i carporten ikke.

Såfremt der er valgt en model med integreret redskabsrum, er denne udført i samme stil som villaen.

Kælder

Væggene vandskurres og males hvid. Loftet forskalles og udføres med Rockfon lofter.

Når der er udarbejdet statiske beregninger, vil den detaljerede beskrivelse af kælderen foreligge.

Den generelle kælderopbygning kan ses nedenfor:

 • Udgravning og læsning af jord ex. bortkørsel
 • Støbning af fundament og gulv isoleret med 275 mm isolering og 6 mm armeringsnet
 • Udførelse af omfangsdræn tilsluttet sandfangsbrønd, som er alarmstyret
 • Levering og sætning af Ø 400mm drænpumpebrønd
 • Radonudluftning føres i dræn og ledes ud med taghætte
 • Opmuring af kældervægge med 39 cm rilleblokke og Leca termblokke i toppen
 • Behandling af kælder ydervægge med 1 x berapning og 2 x tjæring samt opsætning af 200mm drænplade afdækket i toppen med aluskinne
 • Tildækning omkring kælder med grus/ sand
 • Opmuring af indervægge med 15 og 10 cm Lecablokke og pudsning
 • Udførelse af kloak fra bryggers tilsluttet spildevandspumpebrønd
 • Levering og montering af 160mm Lecadæk
 • Isolering af dæk med 50mm Sundolitt og støbning af 8 cm betongulv
 • Vinduer og døre udføres efter aftale, ligesom gulvbelægningen også aftales individuelt.

 

Byggeskadeforsikring

Entreprenøren for VILLA by Lars Gitz tegner en byggeskadeforsikring hos First (Lloyd´s of London) med en løbetid på 10 år regnet fra boligens overtagelsesdato. Forsikringspræmien for hele forsikringens 10-årige løbetid er forudbetalt af entreprenøren.

* Ovenstående beskrivelse af VILLA by Lars Gitz standard materialer er vejledende og kan derfor variere. VILLA by Lars Gitz forbeholder sig retten til at udskifte de beskrevne materialer med tilsvarende eller bedre. Købehavn den 1. januar 2019.